Wsady owocowe i smakowe do produktów mleczarskich
Wsady owocowe i smakowe do mieszania z bazą mleczną
Uniwersalne preparaty stosowane w przemyśle mleczarskim, które po wymieszaniu z bazą mleczną nadają wyrobom pożądany smak, zapach i barwę. Znajdują zastosowanie w produkcji szerokiej gamy galanterii mleczarskiej: jogurtów, deserów, serków, maślanek i kefirów. Owoce mogą mieć postać dużych plastrów, kostki lub zmiksowanych strzępków.
Dostępne są też wsady o konsystencji gładkiej, homogennej, przygotowywane z koncentratów owocowych. Na życzenie Klientów wsady owocowe mogą być wzbogacone o mieszankę zbożową, kawałki czekolady, ciasteczek, witaminy i inne prozdrowotne dodatki, przyprawy, zioła oraz ekstrakty roślinne.
Na życzenie Klientów przygotowujemy wsady o zróżnicowanych parametrach fizykochemicznych:
- Zawartość owoców: 25-70%
- Ekstrakt ogólny: 30-72%
- Zalecane dozowanie: 10-18%
Opakowanie | Waga |
Worki aseptyczne | 25 kg |
Zbiorniki ze stali nierdzewnej | 250, 600, 1000 kg |