Nadzienia cukiernicze i nadzienia piekarnicze
Nadzienia termostabilne marmoladowe
Uniwersalne pod względem zastosowania nadzienia, wykorzystywane zarówno w przemysłowej produkcji ciastek, jak i do aplikacji w pączkach, rogalikach czy drożdżówkach produkowanych w rzemieślniczych zakładach piekarsko-cukierniczych.
Wyroby te przygotowywane są z przecierów owocowych. Nadzienia termostabilne, służą do nadziewania ciast przed procesem pieczenia i bardzo dobrze zapiekają się w ciastkach zarówno przy dozowaniu na powierzchni, jak i do środka. Konsystencja nadzień może być dostosowana do dozowania bezpośrednio ze zbiorników za pomocą pompy na linii produkcyjnej ciastek. Najbardziej popularne smaki: truskawkowy, wiśniowy, malinowy, wieloowocowy.
Opakowanie | Waga |
Zbiorniki ze stali nierdzewnej | 250, 600, 1000 kg |
Beczki plastikowe | 120, 160 kg |
Wiadra | 13, 25, 40 kg |