Nadzienia cukiernicze i nadzienia piekarnicze
Nadzienia termostabilne z kawałkami owoców
Grupa nadzień przeznaczonych do zapiekania na powierzchni, w środku i pomiędzy warstwami ciasta w produktach piekarsko-cukierniczych takich jak: jagodzianki, szarlotki, ciastka francuskie, drożdżówki, rogaliki, arletki czy roladki. Nadzienia przygotowywane są z owoców mrożonych dodawanych w całości lub w postaci fragmentów o wielkości dostosowanej do średnicy dyszy dozującej na linii produkcyjnej Klienta. Maksymalna zawartość owoców w nadzieniu może sięgać nawet do 90%. Najbardziej popularne w tej grupie smaki to: jabłko, wiśnia, brzoskwinia i ananas. Nadzienia z kawałkami owoców wzbogacają produkty piekarsko-cukiernicze o soczysty, owocowy smak oraz uatrakcyjniają wygląd wyrobów cukierniczych.
Opakowania | Waga |
Zbiorniki ze stali nierdzewnej | 250, 600, 1000 kg |
Beczki plastikowe | 120, 160 kg |
Wiadra | 13, 25, 40 kg |